Waarom online boekhouden?

·      Steeds meer ondernemers kiezen voor online boekhouden, ook wel digitaal boekhouden of cloud boekhouden genoemd.
·      Je moet enkel beschikken over een computer en toegang tot het Internet.
·      Online boekhouden heeft heel wat voordelen, voor zowel klant als boekhouder. Beiden werken op een eenvoudige manier samen aan de boekhouding.
 
De tijd dat documenten werden ingeschreven in boeken is al lang voorbij. De opkomst van het Internet en de enorme vooruitgang van mobiele technologie stelt ons nu in staat om de volgende stap te zetten, namelijk online boekhouden, ook wel digitaal boekhouden of cloud boekhouden genoemd. Het zijn termen die we vandaag de dag regelmatig tegenkomen. Maar wat betekent online boekhouden nu concreet?
 
Eenvoudig boekhouden
 
Heel wat ondernemers zijn inmiddels gestart met digitale facturatie waarbij de klant een factuur ontvangt via een pdf- of xml-bestand. Ook voor de gebruiker zijn er tal van mogelijkheden om een document digitaal te maken, en dit door middel van een scanner of via een scanning app op je smartphone. Op die manier kunnen we starten met digitaal boekhouden, of cloud boekhouden.
 
Deze documenten kunnen nu online worden bewaard en ter beschikking worden gesteld, waardoor ze altijd en overal kunnen worden geraadpleegd, én bewerkt. Een pc en toegang tot het Internet zijn vereist. Dit heeft enorme voordelen voor zowel de klant als de boekhouder. Als klant betekent dit het einde van het bijhouden van documenten in mappen. Een doorzoekbaar digitaal archief ligt binnen handbereik. Lokale installatie van soms dure software is niet langer nodig. En ook over updates en back-ups dienen we ons geen zorgen meer te maken.
 
Doordat je boekhouder sneller over je cijfers kan beschikken, kan hij ze ook vlugger verwerken. Bovendien zijn er bijkomende tools beschikbaar, om bijvoorbeeld bankuittreksels elektronisch op te laden, facturen te herkennen, rapporten te maken en informatie te delen. Een realtime zicht op je boekhouding is niet langer meer een droom, maar perfect mogelijk. Als ondernemer heb je een actueel zicht op je cijfers en kan je onmiddellijk ingrijpen indien nodig. Kortom, online boekhouden staat gelijk aan eenvoudig boekhouden.
 
Voordelen voor boekhouder én klant
 
Online Boekhouders wil volop inspelen op eenvoudig boekhouden online, omdat wij van mening zijn dat dit de toekomst is. De technologische vooruitgang heeft enorme voordelen voor zowel boekhouder als klant. Door gebruik te maken van de technologie kunnen wij als boekhoudkantoor onze focus verleggen: van input en verwerking van documenten naar coaching en advies. Als klant heb je steeds een correct zicht op je onderneming, je kan je documenten raadplegen waar en wanneer je dat maar wil, en dit tegen een veel lagere kostprijs dan voorheen!
 
 
Heb je interesse of wens je meer informatie? Contacteer ons vrijblijvend! Wij geven je graag meer informatie over onze manier van werken en onze tarieven.
Lees ook meer op onze blog.

info@onlineboekhouders.be - 050 42 48 05

0473 92 82 61

BE0828.395.242

Staxx bvba

Luggevoordestraat 13

8370 Blankenberge

Route via Google Maps

Staxx BVBA is een erkende vennootschap aangesloten bij het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten – aansluitingsnummer BIBF 70410478

Sitemap
https://www.onlineboekhouders.be/

© 2015 - all rights reserved