Vragen over de overstap maken

Ben je niet tevreden over je huidige boekhouder? Of heb je het gevoel dat jullie niet op dezelfde golflengte zitten? Geen nood! Je kunt perfect overstappen naar een andere boekhouder.

Overstappen kan op elk moment, maar er zijn wel een paar aandachtspunten:

  • Opzegtermijn: Controleer de opzegtermijn in je contract met je huidige boekhouder. Opzeggen kan soms een opzegvergoeding met zich meebrengen.
  • Dossier overdragen: Je huidige boekhouder is verplicht om jouw dossier op een correcte manier over te dragen aan je nieuwe boekhouder.
  • Boekhoudjaar: Wil je overstappen tijdens een lopend boekjaar? Dan zijn er extra stappen nodig om alles netjes af te ronden.

Geen zorgen, Online Boekhouders helpt je met de overstap!

Wij nemen contact op met je huidige boekhouder om de overdracht van jouw dossier te regelen. Zo verloopt alles soepel en zonder stress.

In principe kan je op gelijk welk ogenblik overschakelen.  Om dubbele kosten te vermijden, is het wel handig om te overstappen op het einde van een afgesloten periode (zoals een kwartaal of jaar). Zo start je fris en netjes met je nieuwe boekhouder.

Maak je geen zorgen, wij regelen de rest!

  • We nemen contact op met je huidige boekhouder om de overdracht van je dossier te bespreken.
  • We zorgen voor een soepele overgang, zodat je je geen zorgen hoeft te maken.
  • Je hoeft zelf geen actie te ondernemen

Uiteraard kan je ook zelf je boekhouder inlichten zodat wij daarna het nodige kunnen doen voor de overdracht

Elke boekhouder is gebonden door een deontologische plicht.  Wanneer je als klant wenst over te stappen naar Online Boekhouders is je huidige boekhouder verplicht alle informatie door te geven aan ons.  Zelfs al zijn er problemen geweest in de samenwerking . Je oude boekhouder kan en mag dus geen documenten achterhouden die het werk van de nieuwe boekhouder zouden belemmeren.

Online Boekhouders contacteert zelf je boekhouder en neemt de nodige stappen voor de overname van het dossier.

Bij Online Boekhouders doen we er alles aan om u optimaal te servicen en u als tevreden klant te houden. Mocht u om een bepaalde reden toch willen overstappen naar een andere boekhouder, dan is dat uiteraard mogelijk.

Uw data in eigen hand:

  • U kunt te allen tijde uw gegevens eenvoudig exporteren via ons portaal.
  • Deze data kunt u dan probleemloos doorgeven aan uw nieuwe boekhouder.

Wettelijke verplichting tot medewerking:

We zijn als kantoor wettelijk verplicht om u te helpen bij de overstap naar een andere boekhouder. We werken hier dan ook zo spoedig en efficiënt mogelijk aan mee.