Een eigen zaak starten: hoe doe je dit?

Een eigen zaak starten gaat gemakkelijker als je denkt. Ons online boekhoudkantoor helpt je hiermee verder!

  • Waar moet je aan denken wanneer je droomt van een eigen zaak starten?
  • Online Boekhouders helpt bij de te kiezen vorm en het financieel plan.
  • Verdere opvolging van de administratie en boekhouding via een online platform.

Droom je al een tijdje van een eigen zaak starten? Zit ondernemen je in het bloed? Je bent goed in wat je doet en dat wil je verder uitbouwen op zelfstandige basis. Uiteraard juichen we dat toe! Meer zelfs: we vergemakkelijken een onderneming starten voor jou. Er komt immers best wat kijken bij een eigen zaak starten. Weet jij aan welke voorwaarden je moet voldoen, waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe wij je daarbij helpen?

Eerste stap naar een eigen zaak starten

Je bent minimum 18 en hebt een attest bedrijfsbeheer op zak? Dan kan je bij het ondernemingsloket een ondernemingsnummer aanvragen en een onderneming starten. Voor sommige beroepen moet je ook beschikken over voldoende beroepsbekwaamheid. Om een eigen zaak te starten binnen een van deze ‘gereglementeerde beroepen’ moet je dus ook een diploma of andere akte, een getuigschrift dat je behaalde na een examen bij de examencommissie of de nodige praktijkervaring kunnen voorleggen. Online Boekhouders helpt je graag bij de nodige inschrijvingen, aansluitingen en aanvragen zodat je niets over het hoofd ziet en moeiteloos je eigen zaak kan starten. We geven ook advies betreffende de te kiezen vorm en btw-stelsel.

Het financieel plan opstellen

Hoeveel middelen heb je nodig om je eigen zaak te straten? Wat zijn de verwachte inkomsten en uitgaven? Welke factoren hebben invloed op de inkomsten en uitgaven van je eigen zaak? Kies je voor een vennootschap, en meer bepaald voor een nv, een bv, een commanditaire vennootschap of een cvba, dan moet er eerst een financieel plan worden opgesteld dat in detail een antwoord op (onder andere) deze vragen biedt. Wil je een onderneming starten waarvoor zo’n financieel plan noodzakelijk is, vertrouw hiervoor dan op Online Boekhouders.

De administratie en boekhouding opvolgen

Wil je een onderneming starten, wees je er dan van bewust dat de administratieve en boekhoudkundige taken niet stoppen wanneer je de vorige stappen hebt afgerond. Een eigen zaak starten brengt nu eenmaal de nodige administratieve taken met zich mee. En dat is er voor veel starters te veel aan. Je investeert heel wat tijd in een onderneming starten en je zaak op de markt te positioneren waardoor het papierwerk niet consequent wordt opgevolgd. Ben je klaar om je eigen zaak te starten, neem dan meteen een boekhouder onder de arm. Het voordeel van Online Boekhouders is dat je 24/7 zicht heb op je cijfers via je pc, tablet of smartphone. Onze kant-en-klare rapportages geven je een duidelijke kijk op de financiële status van je eigen zaak. En je bepaalt zelf of je alle taken aan ons overlaat, of een deel van het werk zelf doet. We werken online samen op de manier die jou het best past wanneer je van plan bent een eigen zaak te starten.

Heb je nog vragen over een eigen zaak starten of over onze diensten? Contacteer ons vandaag nog!