De algemene boekhouding

Een eigen zaak is reden tot vieren! Maar je hebt wel wat beter te doen dan formaliteiten regelen. En wie een eigen onderneming opstart, is ook niet altijd bekend met de financiële of boekhoudkundige aspecten. Maar je staat er niet alleen voor! Wij loodsen je erdoorheen en staan je met raad en daad bij. Zo geven we je business samen een vliegende start. 

Onze werkwijze: online boekhouden

Elke dag weer kiezen ondernemers voor online boekhouden, maar wat betekent dit dan precies? Ons online boekhoudkantoor helpt je bij alle stappen van je boekhouding.

  • Steeds meer ondernemers kiezen voor online boekhouden, ook wel digitaal boekhouden of cloud boekhouden genoemd.
  • Je moet enkel beschikken over een computer en toegang tot het Internet.
  • Online boekhouden heeft heel wat voordelen, voor zowel klant als boekhouder. Beiden werken op een eenvoudige manier samen aan de boekhouding.

De tijd dat documenten werden ingeschreven in boeken is al lang voorbij. De opkomst van het internet en de enorme vooruitgang van mobiele technologie stelt ons nu in staat om de volgende stap te zetten, namelijk online boekhouden, ook wel digitaal boekhouden of cloud boekhouden genoemd. Het zijn termen die we vandaag de dag regelmatig tegenkomen. Maar wat betekent online boekhouden nu concreet?

Eenvoudig boekhouden

Heel wat ondernemers zijn inmiddels gestart met digitale facturatie waarbij de klant een factuur ontvangt via een PDF of XML-bestand. Ook voor de gebruiker zijn er tal van mogelijkheden om een document digitaal te maken, en dit door middel van een scanner of via een scanning app op je smartphone. Op die manier kunnen we starten met digitaal boekhouden, of cloud boekhouden.

Deze documenten kunnen nu online worden bewaard en ter beschikking worden gesteld, waardoor ze altijd en overal kunnen worden geraadpleegd, én bewerkt. Een pc en toegang tot het Internet zijn vereist. Dit heeft enorme voordelen voor zowel de klant als de boekhouder. Als klant betekent dit het einde van het bijhouden van documenten in mappen. Een doorzoekbaar digitaal archief ligt binnen handbereik. Lokale installatie van soms dure software is niet langer nodig. En ook over updates en back-ups dienen we ons geen zorgen meer te maken.

Doordat je boekhouder sneller over je cijfers kan beschikken, kan hij ze ook vlugger verwerken. Bovendien zijn er bijkomende tools beschikbaar, om bijvoorbeeld bankuittreksels elektronisch op te laden, facturen te herkennen, rapporten te maken en informatie te delen. Een realtime zicht op je boekhouding is niet langer meer een droom, maar perfect mogelijk. Als ondernemer heb je een actueel zicht op je cijfers en kan je onmiddellijk ingrijpen indien nodig. Kortom, online boekhouden staat gelijk aan eenvoudig boekhouden.

Online boekhouden: voordelen voor klant èn boekhouder

Online Boekhouders wil volop inspelen op eenvoudig boekhouden online, omdat wij van mening zijn dat dit de toekomst is. De technologische vooruitgang heeft enorme voordelen voor zowel boekhouder als klant. Door gebruik te maken van de technologie kunnen wij als boekhoudkantoor onze focus verleggen: van input en verwerking van documenten naar coaching en advies. Als klant heb je steeds een correct zicht op je onderneming, je kan je documenten raadplegen waar en wanneer je dat maar wil, en dit tegen een veel lagere kostprijs dan voorheen!

Wat kunnen wij voor je doen?

Verwerking van je documenten
BTW- en IC-aangiften (maand/kwartaal)
Jaarlijkse BTW klantenlisting
Loonverwerking voor de zaakvoerder
Jaarlijkse winst- en verliesrekening
Aangifte in de personenbelasting
Aangifte in de vennootschapsbelasting
Opmaak van de jaarrekening
Opmaak verslagen Algemene Vergadering
Indienen inkomstenfiches

Bekijk ook onze andere diensten