Financieel plan opstellen? Laat maar aan ons over!

Financieel plan opstellen? Laat maar aan ons over!

Om een eigen zaak te starten met een aansprakelijkheidsbeperking is een financieel plan vereist!

  • Start met online boekhouden en laat het cijferwerk aan ons over
  • Wees te allen tijde op de hoogte van je financiële status en stuur bij waar nodig

Wil je een succesvolle zaak starten? Dan heb je eerst een succesvol businessplan nodig met een sterk financieel plan. Een kolfje naar de hand van je boekhouder! Als startend ondernemer heb je op korte tijd immers heel wat te regelen. Kies daarom voor online boekhouden! Communiceer vanaf je tablet, laptop of smartphone met Online Boekhouders en krijg advies en begeleiding bij het opstellen van je financieel plan. Ook voor de verdere groei van je onderneming is een online boekhoudprogramma een tijdbesparende oplossing. En bovendien kostendrukkend! Ideaal dus voor wie liever tijd en geld investeert in z’n zaak dan in bijkomstige formaliteiten. Benieuwd welk werk we je uit handen nemen?

Een realistisch financieel plan opstellen

Kies je voor een nv, een bvba of een andere gerechtsvorm met een aansprakelijkheidsbeperking dan moet je dus een financieel plan voorleggen. Bij een andere vorm zoals bijvoorbeeld een vof is dit niet nodig. Voor je financieel plan moet je allereerst een sterkte-zwakteanalyse maken en verduidelijken welke rechtsvorm je kiest, welke markt er bestaat voor jouw product of dienst en hoe je aan klanten komt. Maar hoe maak je een realistische inschatting, liefst zelfs enkele jaren vooruit? Je hebt dan misschien geen glazen bol, gelukkig wel een boekhouder. Tijdens het online boekhouden stellen we dit voor je op. Je hoeft zelfs je woonst niet te verlaten om een sterk becijferd en haalbaar plan uit te werken. Voor online boekhouden heb je zelfs geen extra software nodig. Om je financieel plan op te stellen én achteraf je boekhouding met een online boekhoudprogramma up-to-date te houden, volstaat een internetconnectie.

De voordelen van online boekhouden

Je businessplan en financieel plan stippelen dus de weg uit die je als ondernemer wil volgen. Hoeveel geld heb je nodig om je zaak te starten, welke opbrengsten verwacht je en wat zijn de kosten om je onderneming draaiende te houden? Drie belangrijke vragen waar je financieel plan een antwoord op moet bieden. Online Boekhouders bespaart je meerdere dagen werk en een hoop frustraties door je deze voorspelling uit handen te nemen. Wij buigen ons over het investeringsplan, het financieringsplan, de break-even-analyse en het liquiditeitsplan zodat jij je kan bezighouden met de essentie van je opstart. Je bent immers een ondernemer, geen financieel expert, toch? Online boekhouden heeft als extra voordeel dat je overdag geen gaatje hoeft vrij te houden in je drukke agenda. We communiceren online dus je houdt je bezig met je financieel plan en de verdere groei van je zaak wanneer het jou past.

Bijsturen waar nodig

Net zoals bij de rest van je businessplan, zal je regelmatig moeten stilstaan bij je financieel plan en het bijsturen waar nodig. Met een online boekhoudprogramma ben je te allen tijde perfect op de hoogte van je financiële status. Online boekhouden is dus een onmiskenbare troef om op het juiste moment de juiste beslissing te kunnen nemen als zaakvoerder. En bovendien ook kostenbesparend want met een online boekhoudprogramma beslis je zelf welke taken je op jou neemt en welke je tegen betaling uitbesteedt.

Wil je het opstellen van je financieel plan overlaten aan een financieel expert of wil je graag starten met online boekhouden?

Contacteer ons dan vandaag nog