Eigen zaak starten als jongeren? Doen!

Ja, het kan!

Er bestaat niet iets als te jong zijn om te ondernemen. IKEA werd opgericht door de 17-jarige Ingvar Kamprad. OmegaPharma werd opgericht door een 22-jarige Marc Coucke. Is succes dus gegarandeerd omdat je jong bent? Dat ook weer niet. Lees in dit artikel wat je nodig hebt om je onderneming te doen slagen?


De te kiezen vorm bij het starten van een eigen zaak

Op jonge leeftijd een eigen zaak starten heeft zo z’n voordelen. Je bent creatief, bruist van de energie en hebt de kracht om na een tegenslag gewoon door te gaan. Woon je nog thuis, dan ben je ook nog niet financieel afhankelijk van je zaak en kan je je best een risico veroorloven. Maar laat ons beginnen bij het begin: de te kiezen vorm. Er zijn immers verschillende mogelijkheden om je eigen zaak te starten. Wil je zelfstandig worden in hoofdberoep of in bijberoep? Kies je best voor een vennootschap of eenmanszaak? Je boekhouder bij Online Boekhouders geeft je hier graag extra advies over.

Hulp bij het financieel plan

De tweede stap bij een eigen zaak starten, is de inschrijving bij het ondernemingsloket. Daar worden alle formaliteiten geregeld en krijg je je ondernemingsnummer. Ook bij deze stap in je carrière als zelfstandig ondernemer, staat Online Boekhouders aan je zijde. Ben je ingeschreven als nv of bvba, dan moet je ook een financieel plan aan een notaris voorleggen. Geen paniek: je boekhouder weet perfect wat er van zo’n plan verwacht wordt.

Eigen zaak starten: bewaar je boekhouding in je broekzak

Het voordeel van werken met Online Boekhouders, is dat je niet alles hoeft uit te besteden aan je boekhouder. Laat je adviseren waar nodig en doe een deel van het werk zelf om de kosten te drukken. Ideaal om als jongere je budget voor een eigen zaak starten onder controle te houden. Dit geldt trouwens voor heel je boekhouding. Je eigen zaak starten is slechts het begin. Om je zaak verder te laten groeien en succes te oogsten, is een goede opvolging van de boekhouding noodzakelijk. Bekijk rustig wat je zelf kan en wat je graag overlaat aan je boekhouder. Wij boeken, jij volgt op. Of jij boekt en wij controleren. En dat kan zelfs via je smartphone! Kan het nog makkelijker? Inderdaad: bij Online Boekhouders bewaar je je boekhouding gewoon in je broekzak!

Klaar om als jongere je eigen zaak te starten?